Chińskie auto dostało pięć gwiazdek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIETRO1973
    Ambiente
    • 2008
    • 240

albo wymieniaj odbiornik z modułem komfortu...

taniej bedzie kluczyk, a dokładnie na allegro mozesz kupic sama czesc z przyciskami, ja tak zrobiłem, dodatkowo wybrałem wersje z 3 przyciskami (z bagaznikiem) i przycisk od bagaznika działa
    przed Virusem
    to wina ROGALA
    http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wszystko wskazuje, że epoka niebezpiecznych samochodów z Chin dobiega końca. W teście zderzeniowym Roewe 550 miało sięgnąć po najwyższe noty…

Serwis Autoblog.nl podaje, że wyniki crash testu chińskiej limuzyny są aż nadto satysfakcjonujące. Przestronny sedan zasłużył na maksymalne noty, czyli odpowiednik pięciu gwiazdek w testach zderzeniowych EuroNCAP.

Po kolizji przestrzeń pasażerska pozostała nienaruszona. Bez zmian pozostał kształt dachu i obramowania przedniej szyby, a drzwi dało się otworzyć bez konieczności użycia dużej siły. Wszystkie aspekty dobrze świadczą o sztywności nadwozia Roewe.

Za badanie odpowiadał chiński odpowiednik EuroNCAP, czyli C-NCAP. Kwestionowane warunków testu nie ma racji bytu. Serwis Autoblog.nl twierdzi, że C-NCAP nawiązał współpracę z Europejczykami, co ma ułatwić porównywanie wyników. Jak by tego było mało, rozbito kilka egzemplarzy Roewe 550. Wszystkie w identyczny sposób chroniły kierowcę i pasażerów, co potwierdza wysoką jakość wykonania auta.

Czy wynik uzyskany przez limuzynę Roewe pozwala przypuszczać, że chińskie samochody będą coraz bardziej bezpieczne? Pozostaje mieć taką nadzieję. Serwis Autoblog.nl przypomina, że pod względem technicznym Roewe 550 jest spokrewniony z licencyjnym klonem popularnego Rovera 75, który w crash teście przeprowadzonym w 2001 roku zdobył cztery gwiazdki. Dostałby komplet, gdyby boczne poduszki powietrzne należały do wyposażenia seryjnego…

Warto też dodać, że wynik uzyskany przez Rovera był wyraźnie lepszy m.in. od rezultatu osiągniętego w tym samym roku przez Volvo S60. Szwedzkie auta słyną z bezpieczeństwa. Trzymamy kciuki, by podobną metkę przyczepiano wkrótce wszystkim samochodom z Chin.

źródło:
    łs, Autoblog.nl
    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...